Pikantne cynaderki
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Niebiańska kuchnia - wzloty i upadki (odc. 7)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne
- Kuchnia świata:
- Kuchnia brytyjska
Składniki:
- 6 cynaderek baranich
- oczyszczonych
- 1-2 łyżek mąki
- 50 g masła
- 50 ml sherry
- 100 ml tłustej śmietany
- łyżka musztardy
- łyżka przecieru pomidorowego
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Opłucz cynaderki w zimnej wodzie i wysusz je. Obtocz w odrobinie mąki. Rozpuść masło na patelni i usmaż cynaderki (po 2 minuty z każdej strony). Dodaj sherry i zagotuj. Poczekaj aż alkohol odparuje i dodaj musztardę, śmietanę i przecier pomidorowy. Dopraw solą i pieprzem do smaku. Podawaj z grzanką i natką pietruszki.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania mięsne
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W