Pikantne ciasto

Oceń przepis:
Przygotował:
Laura Calder
- Seria kulinarna:
- Kuchnia francuska po prostu (odc.22)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Ciasta i ciasteczka
- Kuchnia świata:
- Kuchnia francuska
Składniki:
- 300 g mąki
- 1/2 łyżeczki soli
- 250 g masła w kawałkach
- 80 ml lodowatej wody
Kalkulator kulinarny
Przelicznik produktów
Wybierz produkt
1 szklanka ma pojemność 250 ml
1 łyżka ma pojemność 15 ml
1 łyżeczka ma pojemność 5 ml
Przelicznik wag
jednostka
jednostka
gram
Przelicznik pojemności
jednostka
jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur
Przelicznik foremek
Twoja foremka
Foremka z przepisu
Przygotowanie:
Do miski wsyp mąkę i sól. Dodaj kawałki masła. Utrzyj palcami tak, żeby uzyskać okruchy. W mieszance zrób wgłębienie i nalej wody. Za pomocą widelca szybko wyrabiaj ciasto. Podziel na dwie części, każdą zawiń w plastikową folię i wstaw do lodówki na 15 min przed rozwałkowaniem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W