Pieczone warzywa
Oceń przepis:
Przygotował:
James Martin
- Seria kulinarna:
- Uczty z Jamesem Martinem (odc. 4)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie, Przekąski
Składniki:
- 400 g marchwi
- pokrojonej w długie ćwiartki
- 6 szalotek
- obranych i pozostawionych w całości
- 4 pasternaki
- pokrojone w długie ćwiartki
- 1 główka czosnku
- przekrojona na pół
- 3 gałązki świeżego tymianku
- 1 łyżka stołowa oliwy
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Rozgrzej piekarnik do 220°C. Ułóż warzywa na blasze razem z tymiankiem. Skrop oliwą. Piecz przez 25 minut, od czasu do czasu przewracając, aż będą miękkie i złociste. Wyjmij z piekarnika i podaj z giczą jagnięcą.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania wegetariańskie
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W