Papryka z kozim serem i bazylią

Papryka z kozim serem i bazylią
Oceń przepis:
17 ocen Średnia ocena: 3.90

Przygotował:

Janella Purcell

Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? (odc.17)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski
Kuchnia świata:
Kuchnia międzynarodowa

Składniki:

  • 6 małych papryczek
  • 200 g koziego sera
  • oliwa z oliwek
  • sól i pieprz
  • pęczek młodej bazylii
  • czosnek

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przelicznik produktów
Wybierz produkt


1 szklanka ma pojemność 250 ml

1 łyżka ma pojemność 15 ml

1 łyżeczka ma pojemność 5 ml

Przelicznik wag

jednostka

jednostka
gram
Przelicznik pojemności

jednostka

jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur

Przelicznik foremek
Twoja foremka

Foremka z przepisu

Przygotowanie:

Papryki i czosnek pieczemy przez 10 minut w piekarniku rozgrzanym do 180°C. Wyjmujemy gniazdo nasienne. Napełniamy paprykę kozim serem, skrapiamy oliwą, posypujemy bazylią, solą i pieprzem.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA