Paella
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Pyszne weekendy Billa (odc. 9)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie
- Kuchnia świata:
- Kuchnia hiszpańska
- Ilość osób:
- 6
Składniki:
- 1 łyżka oliwy
- 1 posiekana cebula
- 400 g ryżu arborio
- 125 ml białego wina
- 1,25 l bulionu drobiowego
- 1 szczypta szafranu
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
W dużej głębokiej patelni o grubym dnie, na średnim ogniu rozgrzej oliwę. 5 minut smaż cebulę, aż się zrumieni. Dodaj ryż i podsmażaj 1 minutę, mieszając, by ryż pokrył się oliwą. Wlej wino i gotuj kolejną minutę. Dodaj bulion i szafran. Mieszaj regularnie przez pierwsze 10 minut, potem pozostaw na 5 minut. Na spodzie powinna powstać chrupiąca warstwa.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania wegetariańskie
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W