Omlet z cheddarem, tymiankiem i szczypiorkiem
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Domowy kucharz (odc.120)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski
- Kuchnia świata:
- Kuchnia międzynarodowa
- Ilość osób:
- 1
Składniki:
- 3 jaja
- 1 łyżeczka świeżego szczypiorku lub dymki
- drobno pokrojonej
- 1 łyżeczka świeżego tymianku
- posiekanego
- 1/4 szklanki startego cheddara
- morska sól i świeżo mielony czarny pieprz
- 1 łyżka masła
- 1 łyżka oliwy z oliwek
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Roztrzep jaja ze szczypiorkiem, tymiankiem, cheddarem, solą i pieprzem. Nagrzej 20-cm rondel lub teflonową patelnię do średnio wysokiej temperatury i dodaj oliwę oraz masło. Masło będzie skwierczeć i pienić się. Gdy piana zacznie zanikać, wlewaj mieszankę jajeczną, rozprowadzając ją cienką warstwą na dnie patelni. Obracaj delikatnie patelnią przez parę chwil aż prawie cała masa ulegnie zestaleniu, a następnie pozostaw patelnię w bezruchu, by lekko zbrązowić spód omletu i zestalić jego wierzch. Złóż omlet na pół i zsuń na talerz. Podawaj natychmiast.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Przekąski
Kuchnia międzynarodowa
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W