Omleciki z wędzonym łososiem
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Domowy kucharz (odc.47)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z ryb, Przekąski
Składniki:
- 4 jajka
- 2 łyżki jogurtu naturalnego albo kwaśnej śmietany
- kilka kropel oleju sezamowego
- 1 łyżka oleju roślinnego
- 3 dymki
- drobno posiekane
- szczypta soli
- 1 opakowanie wędzonego łososia w plastrach
- 1 opakowanie rukoli
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Ubij trzepaczką jajka z jogurtem / śmietaną, olejem sezamowym i solą. Rozgrzej małą teflonową patelnię na średnim ogniu i wlej olej. Smaż cienkie omleciki, aż się zetną na wierzchu. Układaj omleciki na blacie, a na każdym po 2 plastry łososia i 4 liście rukoli. Zwiń w ruloniki i przekrój na połówki.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania z ryb
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W