Omleciki z wędzonym łososiem

Omleciki z wędzonym łososiem
Oceń przepis:
7 ocen Średnia ocena: 3.60
Seria kulinarna:
Domowy kucharz (odc.47)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb, Przekąski

Składniki:

  • 4 jajka
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego albo kwaśnej śmietany
  • kilka kropel oleju sezamowego
  • 1 łyżka oleju roślinnego
  • 3 dymki
  • drobno posiekane
  • szczypta soli
  • 1 opakowanie wędzonego łososia w plastrach
  • 1 opakowanie rukoli

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Ubij trzepaczką jajka z jogurtem / śmietaną, olejem sezamowym i solą. Rozgrzej małą teflonową patelnię na średnim ogniu i wlej olej. Smaż cienkie omleciki, aż się zetną na wierzchu. Układaj omleciki na blacie, a na każdym po 2 plastry łososia i 4 liście rukoli. Zwiń w ruloniki i przekrój na połówki.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA