Okoń morski pieczony w soli i sezamie
Oceń przepis:
Przygotował:
Ainsley Harriott
- Seria kulinarna:
- Ekspres Ainsleya dla smakoszy (odc.8)
- Rodzaj dania:
- Dania z ryb
- Kuchnia świata:
- Kuchnia indyjska
Przygotowanie:
Za pomocą pędzla posmarować rybę olejem. Ostrym nożem zrobić kilka głębokich, ukośnych nacięć. Posypać rybę ziarnami sezamu, tak, aby wypełniły także nacięcia. Ułożyć na blasze i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 25 minut. W czasie, kiedy ryba się piecze, przygotować dressing. W rondelku dusić na oleju korzeń imbiru, pokrojony w słomki korzeń imbiru, czosnek i paseczki chili. Dodać sos sojowy, olej sezamowy i ocet winny. Podgrzewać na małym ogniu, aby smaki się połączyły. Rybę po wyjęciu z piekarnika ułożyć na półmisku, polać dressingiem i posypać dymką oraz listkami pietruszki.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W