Nordyckie kimchi
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Nordycka kuchnia Sary La Fountain (odc. 12)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Inne
- Kuchnia świata:
- Kuchnia skandynawska, Kuchnia islandzka
Składniki:
- 1 główka kapusty włoskiej
- szczypta soli
Pasta:
- ¼ cebuli, posiekana
- 4½ łyżki imbiru, startego
- 1 jabłko
- 3 łyżki koreańskiej pasty z krewetek saeujeot
- 3 łyżki ugotowanego ryżu
- 1½ łyżki sosu rybnego
- sok z 2 limonek
- 4½ łyżeczki cukru
100 g gochugaru, koreańskiego chili w płatkach
- 150 g rzodkwi japońskiej daikon, pokrojonej w słupki
- ½ pęczka dymki, posiekanej
- 1 duża marchew, pokrojona w słupki
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Poszatkuj kapustę. Zetrzyj rzodkiew i marchew lub pokrój w słupki.
Zmiksuj składniki na gładką masę.
Wymieszaj rzodkiew, marchew i kapustę w duże misce. Dodaj gochugaru, dymkę i pastę. Starannie wymieszaj. Przechowuj w lodówce, w szczelnym pojemniku. Po tygodniu fermentacji kimchi będzie miało intensywny smak.
Zmiksuj składniki na gładką masę.
Wymieszaj rzodkiew, marchew i kapustę w duże misce. Dodaj gochugaru, dymkę i pastę. Starannie wymieszaj. Przechowuj w lodówce, w szczelnym pojemniku. Po tygodniu fermentacji kimchi będzie miało intensywny smak.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W