Nordyckie kanapki z żytniego chleba
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Nordycka kuchnia Sary La Fountain (odc. 3)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Inne
- Kuchnia świata:
- Kuchnia skandynawska, Kuchnia islandzka
Składniki:
- 1 skandynawski żytni chleb ze słodem, pokrojony w ulubiony kształt
Masa śledziowa:
- 3 łyżki gęstej, kwaśnej śmietany lub crème fraîche
- 2 łyżki niskotłuszczowej śmietanki
- 1½ słoika marynowanych śledzi matjasów, pokrojonych na małe kawałeczki
- 1 por, posiekany
- ½ jabłka pokrojonego na małe kawałeczki
- sól
- czarny pieprz
- masło, do smarowania
Przybranie:
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Gotuj jajka przepiórcze 3-4 minuty i przełóż do zimnej wody.
Z żytniego chleba wytnij krążki foremką do ciasta. Wymieszaj dokładnie składniki masy. Posmaruj masłem krążki z chleba. Nałóż masę. Przybierz jajkami, rukwią wodną, kawiorem i posiekanym porem.
Z żytniego chleba wytnij krążki foremką do ciasta. Wymieszaj dokładnie składniki masy. Posmaruj masłem krążki z chleba. Nałóż masę. Przybierz jajkami, rukwią wodną, kawiorem i posiekanym porem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W