Naleśniki z ricottą, sosem malinowym z chili i wiórkami czekoladowymi
Oceń przepis:
Przygotował:
Nadia G.
- Seria kulinarna:
- Bitchin' Kitchen (odc. 3)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Desery
- Kuchnia świata:
- Kuchnia włoska
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- ¼ szklanki śmietany kremówki
- 1 szklanka ricotty
- nasiona z 1 laski wanilii
- 3 łyżki cukru trzcinowego
- 2 jajka
- ½ szklanki mleka
- ½ szklanki wody
- 1 łyżeczka masła
- 1 szklanka mąki
- 1 szklanka malin (mogą być mrożone)
- 1 czerwona chili
- przekrojona i pozbawiona gniazd nasiennych
- ¼ szklanki startej ciemnej czekolady
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
W dużej misce ubij śmietanę z wanilią. Wmieszaj ricottę, łyżkę cukru i ucieraj jeszcze przez chwilę. Przykrytą miskę wstaw do lodówki. Do naczynia malaksera włóż jajka, mleko, wodę oraz mąkę i miksuj pulsacyjnie przez 10 sekund. Rozgrzej masło na patelni na średnim ogniu. Rozprowadź równomiernie na dnie patelni ¼ szklanki ciasta naleśnikowego i zakołysz nią, żeby sięgnęło brzegów. Smaż 45 sekund, przewróć i dosmaż w 30 sekund z drugiej strony. Zmiksuj w malakserze rozmrożone maliny z sokiem, chili i 2 łyżkami cukru. Nałóż 2-3 łyżki nadzienia z ricotty na środek naleśnika i zroluj. Skrop naleśnik ostrym sosem malinowym i oprósz wiórkami czekoladowymi.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W