Muffinki z jabłkami i toffi

Muffinki z jabłkami i toffi
Oceń przepis:
14 ocen Średnia ocena: 3.80

Przygotował:

James Martin

Seria kulinarna:
Słodki James (odc.4)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Ciasta i ciasteczka
Kuchnia świata:
Kuchnia Ameryki Północnej

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Rozgrzej piekarnik do 190 stopni C i wyłóż blachę na 12 mufinek papierowymi papilotkami. Wymieszaj w dużej misce jajka, cukier, mleko i stopione masło. Przesiej do miski mąkę, proszek do pieczenia, sól oraz cynamon i dokładnie wszystko wymieszaj. Dodaj posiekane jabłka i lekko przemieszaj. Biorąc połowę masy, wypełnij każdą z foremek do ¼ objętości i dodaj na wierzch po kilka kawałków toffi. Rozłóż drugą połowę ciasta tak, by wypełniało foremki tylko do połowy. Piecz 30-35 minut, aż muffinki dobrze wyrosną i zezłocą się. Przełóż je na metalową kratkę, żeby ostygły. Podawaj na ciepło lub na zimno.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA