Miodowe żeberka z bok choy
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Mathew Hayden na domowym gruncie (odc. 3)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne
- Kuchnia świata:
- Kuchnia tajska
- Ilość osób:
- 2
Składniki:
- 1 porcja żeberek wieprzowych
- 1 duża główka bok choy
- ocet ryżowy
- 1 łyżeczka oleju arachidowego
- 1 posiekany ząbek czosnku
- kawałek posiekanego imbiru
- nieco soku ze strąków tamaryndowca: wymieszaj 1 łyżkę stołową pasty ze strąków bez pestek i ¼ miarki letniej wody
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Pokrój mięso na porcje. Wymieszaj ze składnikami marynaty. Posmaruj olejem silnie rozgrzany grill. Ułóż żeberka. Będą gotowe po 5 minutach. Zdejmij i odłóż na bok. Zerwij liście z główki bok choy. Rozgrzej wok. Wlej olej, wrzuć imbir i czosnek. Podsmaż. Dodaj liście bok choy, sos sojowy, ocet ryżowy i sok ze strąków tamaryndowca. Wymieszaj. Smaż przez chwilę. Podziel żeberka na kawałki. Przełóż usmażone liście na talerz, ułóż na nich żeberka. Posyp posiekanymi chilli, kolendrą i orzechami.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania mięsne
Kuchnia tajska
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W