Miodowe żeberka z bok choy

Miodowe żeberka z bok choy
Oceń przepis:
4 oceny Średnia ocena: 3.30
Seria kulinarna:
Mathew Hayden na domowym gruncie (odc. 3)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne
Kuchnia świata:
Kuchnia tajska
Ilość osób:
2

Składniki:

  • 1 porcja żeberek wieprzowych
  • 1 duża główka bok choy
  • ocet ryżowy
  • 1 łyżeczka oleju arachidowego
  • 1 posiekany ząbek czosnku
  • kawałek posiekanego imbiru
  • nieco soku ze strąków tamaryndowca: wymieszaj 1 łyżkę stołową pasty ze strąków bez pestek i ¼ miarki letniej wody

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Pokrój mięso na porcje. Wymieszaj ze składnikami marynaty. Posmaruj olejem silnie rozgrzany grill. Ułóż żeberka. Będą gotowe po 5 minutach. Zdejmij i odłóż na bok. Zerwij liście z główki bok choy. Rozgrzej wok. Wlej olej, wrzuć imbir i czosnek. Podsmaż. Dodaj liście bok choy, sos sojowy, ocet ryżowy i sok ze strąków tamaryndowca. Wymieszaj. Smaż przez chwilę. Podziel żeberka na kawałki. Przełóż usmażone liście na talerz, ułóż na nich żeberka. Posyp posiekanymi chilli, kolendrą i orzechami.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA