Małże z cykorią i serem roquefort

Małże z cykorią i serem roquefort
Oceń przepis:
1 ocena Średnia ocena: 3.00

Przygotował:

Ainsley Harriott

Seria kulinarna:
Ekspres Ainsleya dla smakoszy (odc.7)
Rodzaj dania:
Owoce morza
Kuchnia świata:
Kuchnia francuska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Małże wyjąć ze skorupek i obsmażyć na złoto na patelni. Oliwę, olej z orzechów włoskich i sok z limonki roztrzepać na emulsję, przyprawić solą i pieprzem. Na talerzach układać liście cykorii. Na nich umieścić małże, skropić sosem. Posypać kawałkami szczypiorku i kilkoma grudkami sera.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA