Makaron z sosem pomidorowo - boczkowym

Makaron z sosem pomidorowo - boczkowym
Oceń przepis:
4 oceny Średnia ocena: 4.50
Seria kulinarna:
Domowy kucharz (odc.28)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Makarony, kluski
Kuchnia świata:
Kuchnia włoska
Ilość osób:
4

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przelicznik produktów
Wybierz produkt


1 szklanka ma pojemność 250 ml

1 łyżka ma pojemność 15 ml

1 łyżeczka ma pojemność 5 ml

Przelicznik wag

jednostka

jednostka
gram
Przelicznik pojemności

jednostka

jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur

Przelicznik foremek
Twoja foremka

Foremka z przepisu

Przygotowanie:

Podsmaż boczek. Dodaj cebulę i smaż jakieś 3 minuty, aż się zeszkli i zacznie nabierać koloru. Dodaj czosnek i smaż przez jeszcze około 2 minuty. Dodaj pomidory, odrobinę wody i rozmaryn. Wymieszaj i dopraw do smaku solą i pieprzem. Gotuj na wolnym ogniu przez 1 godzinę. Jak sos będzie już gotowy, ugotuj makaron w solidnie osolonym wrzątku, aż będzie al dente. Odcedź go, ale nie płucz. Dodaj makaron do sosu, dopraw do smaku, wymieszaj i podawaj od razu.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA