Kurczak z kolendrą według Gary’ego
Oceń przepis:
Przygotował:
Janella Purcell
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? (odc.1)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne
- Kuchnia świata:
- Kuchnia marokańska
Składniki:
- 4 udka kurczaka
- pół posiekanej cebuli
- 2 ząbki czosnku
- pół pęczka kolendry
- goździki
- kmin
- mielona kolendra
- białko jaja
- bakłażan
- łyżka tahini
- sól i pieprz
- ciasto libańskie lub placki do sajgonek
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Mięso z kurczaka rozdrabniamy w blenderze. Dodajemy sól, pieprz i białko jaja. Cebulę podsmażamy na oliwie razem z przyprawami i po wystudzeniu łączymy z kurczakiem. Dodajemy kolendrę i przyprawy do smaku. Pieczemy bakłażana do miękkości. Wygarniamy miąższ i mieszamy go z czosnkiem i tahini. Mięso zawijamy w prostokąty z ciasta i smażymy na oliwie. Podajemy z bakłażanem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania mięsne
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W