Kukurydziano-ryżowe placki z pieczarkami
Oceń przepis:
Przygotował:
Jola Słoma
- Seria kulinarna:
- ATELIER SMAKU bez glutenu (odc.4)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie, Przekąski
Składniki:
- 25 dag pieczarek
- 1 szkl. mąki kukurydzianej
- 1 szkl. mąki ryżowej
- 1,5 łyżeczki soli
- 1 łyżeczka pieprzu ziołowego
- 1/2 łyżeczki curry
- 400-450 ml wody
- olej od smażenia
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Mieszamy mąki z przyprawami i dodajemy wody. Mieszamy do uzyskania gładkiej konsystencji i dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki. Jeszcze raz mieszamy i odstawiamy na 5 minut żeby składniki ciasta i smaki się połączyły. W tym czasie rozgrzewamy patelnię z olejem. Smażymy przez kilka minut na złoty kolor z obu stron. Mąka kukurydziana podczas dłuższego smażenia traci gorzkawy smak, a ciasto staje się bardziej chrupiące.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W