Królik z szalotkami, rozmarynem i czosnkiem
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Przepisy z Niebiańskiej kuchni (odc. 3)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne
- Kuchnia świata:
- Kuchnia brytyjska
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 1 duży królik
- podzielony na 6 kawałków
- 3 łyżki mąki wymieszanej z solą i pieprzem
- 25 g masła
- 3-4 łyżki stołowe oliwy z oliwek
- 50 g wędzonego boczku
- 10-20 szalotek
- 4 posiekane ząbki czosnku
- butelka czerwonego wina
- 2 duże gałązki rozmarynu
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Po oprószeniu królika mąką, usmaż go na oliwie, dodaj bekon, szalotki i czosnek. Smaż dalej przez 5-6 minut aż wszystkie składniki się przyrumienią. Wlej czerwone wino i dodaj świeży rozmaryn. Przykryj naczynie pokrywką lub folią przed wstawieniem go do piekarnika. Piecz przez dwie godziny, aż mięso zrobi się miękkie.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia brytyjska
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W