Królik z cydrem, musztardą i tymiankiem
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Przepisy z Niebiańskiej kuchni (odc. 3)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne
- Kuchnia świata:
- Kuchnia brytyjska
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 2 króliki
- podzielone na 6 kawałków
- 3 łyżki mąki wymieszanej z solą i pieprzem
- 4 cebule
- 12 ząbków czosnku
- 50 g masła
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- posiekany tymianek
- 1,2 l cydru
- 2 łyżki musztardy dijon lub pełnoziarnistej
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Obtocz królika w mące i przyrumień na oliwie z oliwek i maśle. Dodaj posiekaną cebulę, czosnek, jabłka i tymianek i duś przez 10 minut. Następnie dodaj dużą łyżkę musztardy francuskiej oraz wlej cydr. Przykryj wszystko pokrywką lub folią aluminiową i zostaw na ogniu lub w piekarniku na około półtorej godziny. Podawaj z zieloną sałatą i szklanką cydru.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania mięsne
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W