Kotlety jagnięce z miętowo-migdałowym pesto
Oceń przepis:
Przygotował:
Claire Robinson
- Seria kulinarna:
- Wystarczy 5 składników (odc. 8)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne
- Kuchnia świata:
- Kuchnia grecka
Składniki:
- 12 kotletów jagnięcych z kostką (po 3 na osobę)
- ¼ miarki oliwy z pierwszego tłoczenia *
- ¼ miarki migdałów *
- półtorej miarki świeżych listków mięty
- cytryna
- sól i pieprz do smaku
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Kotlety skrapiamy oliwą i przyprawiamy pieprzem i solą. Następnie smażymy na rozgrzanej patelni gillowej (po kilka minut z każdej strony). Migdały prażymy na patelni. Wystudzone przekładamy do robota. Umieszczamy tam również listki mięty, otartą skórkę z cytryny i wlewamy sok z połówki cytryny. Wszystkie składniki pesto miksujemy. Na koniec dolewamy oliwę i znów miksujemy. Przyprawiamy solą i pieprzem dolewamy odrobinę wody i miksujemy po raz ostatni. Usmażone kotleciki wykładamy na półmisek. Pesto podajemy w miseczce.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania mięsne
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W