Kotleciki z cukinii
Oceń przepis:
Przygotował:
Si King
- Seria kulinarna:
- Kudłacze na motorach: Nie ma jak u mamy (odc.2)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie
- Kuchnia świata:
- Kuchnia indyjska
Składniki:
- 3 średnie starte na grubej tarce cukinie
- 1 starta cebula
- 1 roztarty ząbek czosnku
- 2 roztrzepane jajka
- 100 g mąki z ciecierzycy
- 150 pokruszonej fety
- 1 małe czerwone chili
- posiekane
- 1 łyżeczka mieszanki przypraw garam masala
- garść posiekanej natki pietruszki lub kolendry
- garść posiekanych listków miety
- sól
- pieprz do smaku
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Startą cukinię i cebulę wyłożyć na durszlak i zostawić na 10-15 minut do odcieknięcia, a następnie porządnie odcisnąć. Podsmażyć cukinię, cebule i roztarty czosnek na oleju, zdjąć z ognia i zostawić do ostygnięcia. Mąkę ciecierzycową, jajka i przyprawę garam masala wymieszać na gładkie ciasto. Można dodać odrobinę mleka, jeśli ciasto jest zbyt gęste. Dodać fetę, chili, miętę, pietruszkę, sól i pieprz oraz podsmażoną cukinię, wymieszać dokładnie. Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju, nakładać po łyżce masy, smażyć z obu stron na złoto, a mastępnie osączać na papierowym ręczniku.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania wegetariańskie
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W