Kluski chrzanowe

Kluski chrzanowe
Oceń przepis:
13 ocen Średnia ocena: 3.80

Przygotował:

Gary Rhodes

Seria kulinarna:
Gary Rhodes w kuchni przez cały rok (odc.11)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie, Przekąski

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Wrzuć do malaksera mąkę, proszek do pieczenia, tartą bułkę i masło. Dopraw solą i pieprzem. Dodaj drobno starty chrzan i miksuj, aż powstanie masa przypominająca zacierki. Przełóż do miski. Dodaj skórkę startą z gorzkich pomarańczy, posiekaną natkę i szczyptę posiekanego rozmarynu. Wlej białko i dokładnie wymieszaj. Wyłóż ciasto na stolnicę i oprósz mąką, żeby się nie kleiło. Uformuj wałek, podziel na 8 równych części i utocz kulki. Ułóż je na pergaminie posmarowanym masłem. Gotuj na parze. Będą gotowe po 20 minutach. Przed podaniem można je posmarować roztopionym masłem. Pasują do duszonej wołowiny.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA