Klasyczna grecka marynata Ainsleya
Oceń przepis:
Przygotował:
Ainsley Harriott
- Seria kulinarna:
- Grillowanie z Ainsleyem od A do Z (odc.2)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Inne
- Kuchnia świata:
- Kuchnia grecka
Składniki:
- 4 łyżki oliwy
- drobno posiekana skórka i sok z 1 cytryny
- 2 rozgniecione ząbki czosnku
- 2 łyżki posiekanego świeżego oregano lub tymianku
- łyżka miodu
- sól
- pieprz do smaku
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Do oliwy dodać skórkę oraz sok z cytryny i czosnek, wymieszać. Dodać posiekane zioła, miód, wymieszać i przyprawić solą i pieprzem, wymieszać. Można w niej marynować przed grillowaniem jagnięcinę, kurczaka i ryby.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W