Kiełbaski z musztardą

Kiełbaski z musztardą
Oceń przepis:
18 ocen Średnia ocena: 4.20

Przygotował:

Nigel Slater

Seria kulinarna:
Proste dania Nigela Slatera (odc. 4)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne, Przekąski
Ilość osób:
2

Składniki:

  • oliwa
  • 2 cebule
  • obrane i pokrojone na plasterki
  • 2 duże garście makaronu – np. muszelki
  • 4-6 dobrych surowych wieprzowych kiełbasek
  • garstka natki pietruszki o płaskich liściach
  • posiekanej i trochę do podania
  • łyżka gładkiej musztardy
  • np. diżońskiej
  • łyżka musztardy ziarnistej
  • około 100 ml śmietany kremówki
  • sól i świeżo mielony czarny pieprz

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Wlej oliwę na dużą rozgrzaną patelnię i uduś cebulę, aż będzie bardzo miękka i słodka. Żeby się za bardzo nie zrumieniła i nie była chrupiąca, przykryj patelnię pokrywką na 8-10 minut. W tym samym czasie ugotuj makaron w osolonym wrzątku zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Gdy cebulka będzie usmażona, obierz kiełbaski ze skórki, podziel na porządne kęsy, włóż na patelnię i smaż kilka minut. Dodaj natkę i obydwa rodzaje musztardy. Wmieszaj śmietanę, sprawdź smak i ewentualnie dopraw. Odsącz makaron i przełóż na patelnię z kiełbaskami. Przemieszaj i od razu podaj z posiekaną natką pietruszki.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA