Kiełbaski z musztardą
Oceń przepis:
Przygotował:
Nigel Slater
- Seria kulinarna:
- Proste dania Nigela Slatera (odc. 4)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne, Przekąski
- Ilość osób:
- 2
Składniki:
- oliwa
- 2 cebule
- obrane i pokrojone na plasterki
- 2 duże garście makaronu – np. muszelki
- 4-6 dobrych surowych wieprzowych kiełbasek
- garstka natki pietruszki o płaskich liściach
- posiekanej i trochę do podania
- łyżka gładkiej musztardy
- np. diżońskiej
- łyżka musztardy ziarnistej
- około 100 ml śmietany kremówki
- sól i świeżo mielony czarny pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Wlej oliwę na dużą rozgrzaną patelnię i uduś cebulę, aż będzie bardzo miękka i słodka. Żeby się za bardzo nie zrumieniła i nie była chrupiąca, przykryj patelnię pokrywką na 8-10 minut. W tym samym czasie ugotuj makaron w osolonym wrzątku zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Gdy cebulka będzie usmażona, obierz kiełbaski ze skórki, podziel na porządne kęsy, włóż na patelnię i smaż kilka minut. Dodaj natkę i obydwa rodzaje musztardy. Wmieszaj śmietanę, sprawdź smak i ewentualnie dopraw. Odsącz makaron i przełóż na patelnię z kiełbaskami. Przemieszaj i od razu podaj z posiekaną natką pietruszki.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W