Kawałki kurczaka do maczania
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Domowy kucharz (odc.31)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne
- Kuchnia świata:
- Kuchnia międzynarodowa
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 1 szklanka mąki
- 2 jajka
- 1 szklanka płatków owsianych
- 4 filety z piersi kurczaka (ok. 0,7-1kg)
- pokrojonych na paski o grubości ok. 1cm
- sól i pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Rozgrzej piekarnik do 220°C. Przygotuj linię produkcyjną do panierowania. Do jednego naczynia nasyp mąkę, w drugim roztrzep jajka, a do trzeciego nasyp płatki owsiane. Kawałki kurczaka najpierw obtocz w mące, strzep nadmiar. Następnie zanurz je w jajku, a na koniec obtocz w płatkach owsianych. Rozłóż na wyłożonej pergaminem do pieczenia blasze i wstaw do piekarnika. Piecz przez 15-20 minut, aż będą złoto-brązowe z zewnątrz i upieczone w środku. Podawaj z ulubionym dipem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania mięsne
Kuchnia międzynarodowa
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W