Kawałki kurczaka do maczania

Kawałki kurczaka do maczania
Oceń przepis:
1 ocena Średnia ocena: 3.00
Seria kulinarna:
Domowy kucharz (odc.31)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne
Kuchnia świata:
Kuchnia międzynarodowa
Ilość osób:
4

Składniki:

  • 1 szklanka mąki
  • 2 jajka
  • 1 szklanka płatków owsianych
  • 4 filety z piersi kurczaka (ok. 0,7-1kg)
  • pokrojonych na paski o grubości ok. 1cm
  • sól i pieprz

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Rozgrzej piekarnik do 220°C. Przygotuj linię produkcyjną do panierowania. Do jednego naczynia nasyp mąkę, w drugim roztrzep jajka, a do trzeciego nasyp płatki owsiane. Kawałki kurczaka najpierw obtocz w mące, strzep nadmiar. Następnie zanurz je w jajku, a na koniec obtocz w płatkach owsianych. Rozłóż na wyłożonej pergaminem do pieczenia blasze i wstaw do piekarnika. Piecz przez 15-20 minut, aż będą złoto-brązowe z zewnątrz i upieczone w środku. Podawaj z ulubionym dipem.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA