Kanapka z szynką, pomidorami i serem

Oceń przepis:
Przygotował:
Janella Purcell
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? (odc.8)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski
- Kuchnia świata:
- Kuchnia międzynarodowa
Składniki:
- 2 cienkie kromki białego chleba
- dojrzały pomidor
- 75 g masła
- ćwierć miarki natki pietruszki
- 2 łyżki musztardy dijońskiej
- 150 g szynki dobrej jakości
- 150 g sera Fontina
- sól i pieprz
Kalkulator kulinarny
Przelicznik produktów
Wybierz produkt
1 szklanka ma pojemność 250 ml
1 łyżka ma pojemność 15 ml
1 łyżeczka ma pojemność 5 ml
Przelicznik wag
jednostka
jednostka
gram
Przelicznik pojemności
jednostka
jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur
Przelicznik foremek
Twoja foremka
Foremka z przepisu
Przygotowanie:
Mieszamy masło, musztardę i posiekaną natkę pietruszki. Przyprawiamy solą i pieprzem. Masą smarujemy chleb i układamy na nim warstwy pomidora, szynki i sera. Kanapkę obsmażamy na złoty kolor z obu stron, a następnie zapiekamy pod grillem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W