Guacamole

Oceń przepis:
Przygotował:
Ricardo Larrivee
- Seria kulinarna:
- Ricardo i przyjaciele (odc. 13)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sosy, kremy, pasty
- Kuchnia świata:
- Kuchnia meksykańska
Składniki:
- miąższ 3 dojrzałych awokado
- 3 łyżki stołowe soku z limonki
- 1 włoski pomidor bez nasion
- pokrojony w kostkę
- 1 dymka
- pokrojona w cienkie plasterki
- 60 ml drobno posiekanej
- świeżej kolendry
- sól i pieprz
Kalkulator kulinarny
Przelicznik produktów
Wybierz produkt
1 szklanka ma pojemność 250 ml
1 łyżka ma pojemność 15 ml
1 łyżeczka ma pojemność 5 ml
Przelicznik wag
jednostka
jednostka
gram
Przelicznik pojemności
jednostka
jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur
Przelicznik foremek
Twoja foremka
Foremka z przepisu
Przygotowanie:
Miąższ rozgnieć z sokiem z limonki widelcem albo w moździerzu. W misce wymieszaj awokado, pomidory, dymkę i kolendrę. Dopraw solą i pieprzem. Podawaj z nachos.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia meksykańska
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W