Gruszkowy sos z rokitnikiem
Oceń przepis:
Przygotował:
Jola Słoma
- Seria kulinarna:
- Jesienne ATELIER SMAKU (odc.2)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sosy, kremy, pasty
- Kuchnia świata:
- Kuchnia polska
Składniki:
- 50 dag obranych gruszek
- 15 dag owoców rokitnika
- ok.2 cm papryczki chilli
- 10 dag cukru trzcinowego
- 1 łyżeczka czerwonego pieprzu
- 3/4 łyżeczki soli
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Pozbawione gniazd nasiennych i pokrojone w kostki gruszki wrzucamy na patelnię z cukrem, solą i posiekaną papryczką chilli. Smażymy na małym ogniu przez kilka minut, aż gruszka zacznie puszczać sok. Dorzucamy umyte owoce rokitnika i czerwony pieprz. Smażymy jeszcze przez kilka minut pod przykryciem, ponieważ owoce rokitnika mają tendencję do strzelania. Mieszamy od czasu do czasu.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia polska
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W