Grillowany kurczak z masłem paprykowym

Grillowany kurczak z masłem paprykowym
Oceń przepis:
25 ocen Średnia ocena: 3.80

Przygotował:

Janella Purcell

Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? (odc.20)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne, Dania z grilla

Składniki:

  • pół kurczaka
  • sok i skórka z 2 cytryn
  • oliwa z oliwek
  • sól i pieprz
  • 2 łyżki posiekanej trybuli
  • łyżka posiekanego estragonu
  • 2 łyżki natki pietruszki
  • łyżeczka papryki w proszku
  • czerwona papryka
  • ząbek czosnku
  • 100 g masła

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Paprykę pieczemy na grillu, aż skórka się lekko zwęgli. Obieramy ją. Miąższ miksujemy z masłem, skórką i sokiem z cytryny, czosnkiem, solą i pieprzem. Odkładamy w chłodne miejsce. Kurczaka skrapiamy oliwą i sokiem z cytryny. Posypujemy skórką cytrynową. Przyprawiamy solą, pieprzem i papryką. Pieczemy na grillu. Gorące mięso podajemy z dużą łyżką masła paprykowego na wierzchu.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA