Grillowany kurczak z masłem paprykowym
Oceń przepis:
Przygotował:
Janella Purcell
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? (odc.20)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne, Dania z grilla
Składniki:
- pół kurczaka
- sok i skórka z 2 cytryn
- oliwa z oliwek
- sól i pieprz
- 2 łyżki posiekanej trybuli
- łyżka posiekanego estragonu
- 2 łyżki natki pietruszki
- łyżeczka papryki w proszku
- czerwona papryka
- ząbek czosnku
- 100 g masła
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Paprykę pieczemy na grillu, aż skórka się lekko zwęgli. Obieramy ją. Miąższ miksujemy z masłem, skórką i sokiem z cytryny, czosnkiem, solą i pieprzem. Odkładamy w chłodne miejsce. Kurczaka skrapiamy oliwą i sokiem z cytryny. Posypujemy skórką cytrynową. Przyprawiamy solą, pieprzem i papryką. Pieczemy na grillu. Gorące mięso podajemy z dużą łyżką masła paprykowego na wierzchu.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania z grilla
Dania mięsne
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W