Grillowania pierś kaczki z sosem śliwkowym

Grillowania pierś kaczki z sosem śliwkowym
Oceń przepis:
1 ocena Średnia ocena: 3.00
Seria kulinarna:
Niebiańska kuchnia - wzloty i upadki (odc. 8)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne
Kuchnia świata:
Kuchnia brytyjska

Składniki:

  • 4 kacze piersi

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Wymieszaj sos sojowy z oliwą z oliwek, dodaj rozmaryn, tymianek i czosnek. Zalej marynatą piersi i zostaw na 20 minut. Rozgrzej grill. Wyjmij piersi z marynaty i połóż na grillu na 5-6 minut. Piecz, aż zrobią się różowe. Przełóż mięso do naczynia żaroodpornego. Rozgrzej piekarnik do 180°C. Wymieszaj śliwki, sos sojowy i miód. Wlej sos do naczynia z piersiami. Piecz wszystko przez 30-40 minut. Pestki ze śliwek powinny opaść na dno naczynia. Pokrój piersi na plastry i ułóż na talerzu. Polej mięso sosem.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA