Grillowania pierś kaczki z sosem śliwkowym
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Niebiańska kuchnia - wzloty i upadki (odc. 8)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne
- Kuchnia świata:
- Kuchnia brytyjska
Przygotowanie:
Wymieszaj sos sojowy z oliwą z oliwek, dodaj rozmaryn, tymianek i czosnek. Zalej marynatą piersi i zostaw na 20 minut. Rozgrzej grill. Wyjmij piersi z marynaty i połóż na grillu na 5-6 minut. Piecz, aż zrobią się różowe. Przełóż mięso do naczynia żaroodpornego. Rozgrzej piekarnik do 180°C. Wymieszaj śliwki, sos sojowy i miód. Wlej sos do naczynia z piersiami. Piecz wszystko przez 30-40 minut. Pestki ze śliwek powinny opaść na dno naczynia. Pokrój piersi na plastry i ułóż na talerzu. Polej mięso sosem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania mięsne
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W