Gorąca czekolada
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Wolny tydzień Chucka (odc. 6)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Napoje
- Kuchnia świata:
- Kuchnia meksykańska
- Ilość osób:
- 2
Przygotowanie:
Składniki:2 filiżanki tłustego mleka
¼ filiżanki kakao dobrej jakości
2 łyżki cukru pudru
1 laska cynamonu
1 szczypta soli
½ filiżanki pokruszonej półsłodkiej czekolady
Przygotowanie:
Możemy zastąpić mleko krowie mlekiem sojowym lub migdałowym. Jeśli mamy meksykańską czekoladę, która jest słodka i doprawiona cynamonem, pomijamy cukier i cynamon. W średnim garnku podgrzewamy mleko z kakao, cukrem pudrem, cynamonem i solą. Nieustannie mieszamy, aż mleko się zagotuje. Zdejmujemy garnek z ognia i dodajemy czekoladę. Mieszamy delikatnie, aż czekolada się rozpuści. Usuwamy cynamon. Możemy zmiksować napój blenderem ręcznym. Stanie się gładki i spieniony.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W