Garam masala – mieszanka przypraw

Garam masala – mieszanka przypraw
Oceń przepis:
19 ocen Średnia ocena: 4.10
Seria kulinarna:
Domowy kucharz (odc.93)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Inne
Kuchnia świata:
Kuchnia indyjska

Składniki:

  • 2 kawałki kory cynamonowej
  • 2 całe gałki muszkatołowe
  • 3 łyżki strączków kardamonu
  • 3 łyżki nasion kminu rzymskiego
  • 3 łyżki ziaren pieprzu
  • 1 łyżka goździków

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przelicznik produktów
Wybierz produkt


1 szklanka ma pojemność 250 ml

1 łyżka ma pojemność 15 ml

1 łyżeczka ma pojemność 5 ml

Przelicznik wag

jednostka

jednostka
gram
Przelicznik pojemności

jednostka

jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur

Przelicznik foremek
Twoja foremka

Foremka z przepisu

Przygotowanie:

Wszystkie przyprawy umieścić w elektrycznym młynku do przypraw lub młynku do kawy i zmielić na drobny proszek. Przechowywać w szczelnie zamkniętym słoiku.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA