Garam masala – mieszanka przypraw

Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Domowy kucharz (odc.93)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Inne
- Kuchnia świata:
- Kuchnia indyjska
Składniki:
- 2 kawałki kory cynamonowej
- 2 całe gałki muszkatołowe
- 3 łyżki strączków kardamonu
- 3 łyżki nasion kminu rzymskiego
- 3 łyżki ziaren pieprzu
- 1 łyżka goździków
Kalkulator kulinarny
Przelicznik produktów
Wybierz produkt
1 szklanka ma pojemność 250 ml
1 łyżka ma pojemność 15 ml
1 łyżeczka ma pojemność 5 ml
Przelicznik wag
jednostka
jednostka
gram
Przelicznik pojemności
jednostka
jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur
Przelicznik foremek
Twoja foremka
Foremka z przepisu
Przygotowanie:
Wszystkie przyprawy umieścić w elektrycznym młynku do przypraw lub młynku do kawy i zmielić na drobny proszek. Przechowywać w szczelnie zamkniętym słoiku.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W