Galaretka z malinami i jagodami
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Domowy kucharz (odc.66)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Desery
- Kuchnia świata:
- Kuchnia międzynarodowa
- Ilość osób:
- 6
Składniki:
- półtorej szklanki soku jabłkowego lub z białych winogron
- 1 łyżka żelatyny w proszku (1 opakowanie)
- ½ szklanki mrożonych jagód
- ½ szklanki mrożonych malin
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Wlać ¼ szklanki soku do małego rondla i zagrzać. Wlać ¼ szklanki pozostałego soku do małej miseczki, wsypać żelatynę i wymieszać. Dolać ciepły sok i ponownie wymieszać, uzupełnić resztą zimnego soku. Włożyć mrożone owoce do 6 szklanek. Wlać sok z żelatyną i chłodzić w lodówce, aż zastygnie, ok. 1 godziny.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia międzynarodowa
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W