Galaretka z malinami i jagodami

Galaretka z malinami i jagodami
Oceń przepis:
9 ocen Średnia ocena: 3.90
Seria kulinarna:
Domowy kucharz (odc.66)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery
Kuchnia świata:
Kuchnia międzynarodowa
Ilość osób:
6

Składniki:

  • półtorej szklanki soku jabłkowego lub z białych winogron
  • 1 łyżka żelatyny w proszku (1 opakowanie)
  • ½ szklanki mrożonych jagód
  • ½ szklanki mrożonych malin

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Wlać ¼ szklanki soku do małego rondla i zagrzać. Wlać ¼ szklanki pozostałego soku do małej miseczki, wsypać żelatynę i wymieszać. Dolać ciepły sok i ponownie wymieszać, uzupełnić resztą zimnego soku. Włożyć mrożone owoce do 6 szklanek. Wlać sok z żelatyną i chłodzić w lodówce, aż zastygnie, ok. 1 godziny.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA