Frytki ze słodkich ziemniaków
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Domowy kucharz (odc.100)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski
- Kuchnia świata:
- Kuchnia międzynarodowa
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 2 łyżeczki drobnej soli morskiej
- 1 łyżeczka brązowego cukru
- 1/2 łyżeczki cynamonu
- 1 łyżeczka chili w proszku
- 2 słodkie ziemniaki pokrojone w 1 cm cząstki
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Sól, brązowy cukier, cynamon i sproszkowane chili przełożyć do słoiczka, potrząsnąć i wymieszać.
Frytkownicę rozgrzać do 190 stopni C. Wrzucić ziemniaki i smażyć, aż będą złociste i chrupiące. Temperatura smażenia odrobinę spadnie – 185 stopni C będzie idealne. Natychmiast posypać frytki czubatą łyżeczką lub dwiema soli smakowej.
Frytkownicę rozgrzać do 190 stopni C. Wrzucić ziemniaki i smażyć, aż będą złociste i chrupiące. Temperatura smażenia odrobinę spadnie – 185 stopni C będzie idealne. Natychmiast posypać frytki czubatą łyżeczką lub dwiema soli smakowej.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia międzynarodowa
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W