Frytki ze słodkich ziemniaków

Frytki ze słodkich ziemniaków
Oceń przepis:
26 ocen Średnia ocena: 3.80
Seria kulinarna:
Domowy kucharz (odc.100)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski
Kuchnia świata:
Kuchnia międzynarodowa
Ilość osób:
4

Składniki:

  • 2 łyżeczki drobnej soli morskiej
  • 1 łyżeczka brązowego cukru
  • 1/2 łyżeczki cynamonu
  • 1 łyżeczka chili w proszku
  • 2 słodkie ziemniaki pokrojone w 1 cm cząstki

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Sól, brązowy cukier, cynamon i sproszkowane chili przełożyć do słoiczka, potrząsnąć i wymieszać.
Frytkownicę rozgrzać do 190 stopni C. Wrzucić ziemniaki i smażyć, aż będą złociste i chrupiące. Temperatura smażenia odrobinę spadnie – 185 stopni C będzie idealne. Natychmiast posypać frytki czubatą łyżeczką lub dwiema soli smakowej.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA