Dressing do sałatki cesarskiej
Oceń przepis:
Przygotował:
Piotr Przykaza
- Seria kulinarna:
- Jak Piotr przykazał (odc.4)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sosy, kremy, pasty
- Kuchnia świata:
- Kuchnia francuska
Składniki:
- 3 anchois
- 1 ząbek czosnku
- 5 kaparów
- 50 ml oliwy
- 20 kropli soku z cytryny
- 150 g majonezu
- 50 g parmezanu
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Zmiksować w blenderze anchois, czosnek, kapary z oliwa i sokiem z cytryny. Wymieszać wszystko z majonezem. Dodać parmezan w proszku i wymieszać. Odstawić dressing na kilka godzin do lodówki.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W