Dorsz w stylu azjatycko-włoskim
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Mitch i Matt idą na ryby
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z ryb
- Kuchnia świata:
- Kuchnia międzynarodowa
Składniki:
- 1 filet z dorsza (ok. 150 g)
- pokrojony na małe kawałki
- 50 g grzybów shitake
- pokrojonych w grube plasterki
- 1 łodyga selera naciowego
- pokrojona w grube ukośne plasterki
- 2-3 ząbki czosnku
- pokrojone w cienkie plasterki
- 2 szparagi
- pokrojone na centymetrowe kawałki
- natka pietruszki
- 1 łyżka masła
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 50 ml sake
- 2 łyżki ciemnego sosu sojowego
- pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Dorsza, szparagi i selera przełożyć na papier do pieczenia ułożony na folii aluminiowej. Zwinąć rogi papieru razem z folią tak, by uformować miseczkę. Dodać natkę, czosnek, oliwę, masło, sos sojowy, sake i pieprz. Następnie brzegi papieru wraz z folią zwinąć tak, by uformować szczelną paczuszkę. Piec przez 20 minut w temperaturze 200°C.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania z ryb
Kuchnia międzynarodowa
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W