Dorsz w stylu azjatycko-włoskim

Dorsz w stylu azjatycko-włoskim
Oceń przepis:
8 ocen Średnia ocena: 3.90
Seria kulinarna:
Mitch i Matt idą na ryby
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb
Kuchnia świata:
Kuchnia międzynarodowa

Składniki:

  • 1 filet z dorsza (ok. 150 g)
  • pokrojony na małe kawałki
  • 50 g grzybów shitake
  • pokrojonych w grube plasterki
  • 1 łodyga selera naciowego
  • pokrojona w grube ukośne plasterki
  • 2-3 ząbki czosnku
  • pokrojone w cienkie plasterki
  • 2 szparagi
  • pokrojone na centymetrowe kawałki
  • natka pietruszki
  • 1 łyżka masła
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 50 ml sake
  • 2 łyżki ciemnego sosu sojowego
  • pieprz

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Dorsza, szparagi i selera przełożyć na papier do pieczenia ułożony na folii aluminiowej. Zwinąć rogi papieru razem z folią tak, by uformować miseczkę. Dodać natkę, czosnek, oliwę, masło, sos sojowy, sake i pieprz. Następnie brzegi papieru wraz z folią zwinąć tak, by uformować szczelną paczuszkę. Piec przez 20 minut w temperaturze 200°C.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA