Czerwone kurki według przepisu Serge

Czerwone kurki według przepisu Serge
Oceń przepis:
3 oceny Średnia ocena: 4.30

Przygotował:

Julie Andrieu

Seria kulinarna:
Francuskie wędrówki Julie (odc. 72)
Trudność:
Rodzaj dania:
Dania z ryb
Kuchnia świata:
Kuchnia francuska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

1. Podsmażyć ryby na patelni z 50 ml oliwy.
2. W tym czasie pokroić cebulę i 3 ząbki czosnku.
3. Wyjąć ryby i zastąpić je cebulą. Gdy cebule zaczną się szklić, dodać czosnek, rozdrobnione pomidory, połowę pęczka pietruszki, pieprz Cayenne rozgnieciony ostrzem noża, szafran, białe wino, przecier pomidorowy, sól, pieprz. Pomieszać, przykryć i dusić przez 75 minut.
4. Ugotować spaghetti al dente i odstawić.
5. Gdy sos będzie gotowy, dodać ryby i makaron spaghetti na patelnię. Wymieszać wszystko z sosem. Dusić przez 10 minut, żeby wszystko się podgrzało. Dokończyć gotowanie ryby.
6. W tym czasie poszatkować pozostałą część czosnku z pietruszką i posypać nią danie tuż przed podaniem.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA