Czekoladowa Nemezis
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Włoskie przepisy z River Cafe (odc.6)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Desery
- Kuchnia świata:
- Kuchnia włoska
Składniki:
- 575 g drobnego cukru (3 szklanki)
- 575 g czekolady 70%
- 450 g masła
- 10 jajek
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Rozgrzej piekarnik do 130 stopni C. Wsyp 2/3 cukru (2 szklanki) do rondla z 1 szklanką wody i zagotuj syrop. Stop czekoladę z masłem w kąpieli wodnej, delikatnie wymieszaj i wlej syrop. Ubij jajka mikserem na najwyższych obrotach z pozostałą szklanką cukru. Wlej czekoladową mieszaninę do ubitych jajek. Natłuść i wyłóż papierem do pieczenia tortownicę o średnicy 30 cm i głębokości 5 cm. Piecz 40 min w kąpieli wodnej. Odstaw Nemezis do ostygnięcia i podawaj z porcją gęstej, kwaśnej śmietany.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W