Cytrynowy ryż
Oceń przepis:
Przygotował:
Anjum Anand
- Seria kulinarna:
- Łatwa kuchnia indyjska (odc.5)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski
- Kuchnia świata:
- Kuchnia indyjska
Składniki:
- 350 g świeżo ugotowanego ryżu basmati
- ½ łyżeczki nasion gorczycy
- szczypta nasion kozieradki
- 2 łyżki soczewicy
- 2-3 suszone czerwone papryczki chilli
- w całości
- 1 łyżeczka imbiru w proszku
- ¼ łyżeczki kurkumy
- 4 łyżki uprażonych orzeszków ziemnych
- 10 liści curry
- 3 łyżki soku z cytryny
- olej roślinny do smażenia
- sól do smaku
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Przesmażyć na rozgrzanym oleju gorczycę, kozieradkę, soczewicę i papryczki. Dodać imbir, kurkumę, orzeszki i liście curry. Posolić i smażyć pół minuty. Wlać sok z cytryny i gotować jeszcze minutę, po czym dodać ryż. Kiedy ryż się zagrzeje, podawać.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Przekąski
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W