Crostini z wędzonym łososiem
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Domowy kucharz (odc.124)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski
- Kuchnia świata:
- Kuchnia międzynarodowa
Składniki:
- 12 cienkich kromek z pełnoziarnistej bagietki
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 170 g sera Boursin lub innego kremowego sera
- 1 łyżka musztardy diżońskiej
- 12 plastrów wędzonego łososia
- 3 łyżki posiekanej natki pietruszki
- 12 małych gałązek świeżego kopru
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 stopni C. Kromeczki pieczywa posmarować oliwą z oliwek, zapiekać w piekarniku aż staną się złoto-brązowe i chrupkie. W międzyczasie do miski robota kuchennego włożyć ser, musztardę, 10 plastrów wędzonego łososia i pietruszkę, zmiksować na jednolitą masę. Masę przełożyć do rękawa cukierniczego z końcówką w kształcie gwiazdki lub do zwykłego worka foliowego, któremu odcinamy narożnik – w ten sposób powstaje domowy rękaw. Pozostałe plastry łososia kroimy w cienkie wstążki i układamy na grzankach. Masę wyciskamy na chrupiące kromeczki. Całość ozdabiamy gałązką kopru.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia międzynarodowa
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W