Ciasto imbirowe
Oceń przepis:
Przygotował:
Janella Purcell
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? (odc.19)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Ciasta i ciasteczka
- Kuchnia świata:
- Kuchnia międzynarodowa
Przygotowanie:
Ciasto225 g masła
170 g cukru
75 g złotego syropu
125 g wiórków kokosowych
230 g płatków owsianych
1800 g mąki
3 łyżeczki proszku do pieczenia
3 łyżki sproszkowanego imbiru
Polewa
150 g masła
75 g złotego syropu
250 g cukru pudru
35 g kandyzowanego imbiru
Przygotowanie ciasta
Roztapiamy masło z cukrem i syropem. Mieszamy z suchymi składnikami. Wlewamy ciasto do prostokątnej formy. Pieczemy przez 15 minut w temperaturze 180°C. Studzimy.
Polewa
Roztapiamy masło z syropem. Wsypujemy przesiany cukier puder i imbir. Mieszamy. Rozprowadzamy polewę na cieście przy pomocy szerokiego nagrzanego noża. Całość ponownie wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 160°C na 40 minut.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia międzynarodowa
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W