Ciastko czekoladowe
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Niebiańska kuchnia - wzloty i upadki (odc. 7)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Ciasta i ciasteczka
- Kuchnia świata:
- Kuchnia Ameryki Północnej, Kuchnia brytyjska
Składniki:
- 600 g ciemnej czekolady
- 250 g masła
- 6 jajek
- 400 g cukru
- 200 g mąki tortowej
- łyżka ekstraktu waniliowego
- 60 ml mocnej kawy
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Rozgrzej piekarnik do 180°C. Wyłóż formę do pieczenia papierem. Rozpuść w misce czekoladę i masło nad garnkiem gotującej się wody. Następnie odstaw, żeby wystygły. Ubij jajka z cukrem na kremową masę. Dodaj czekoladowo maślaną miksturę oraz mąkę. Wymieszaj wszystko delikatnie, ale dokładnie. Wlej ekstrakt waniliowy i kawę. Przełóż ciasto do formy i piecz przez 20-30 minut. Środek powinien pozostać miękki.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W