Chrupiąca sałatka z orzeszkami ziemnymi
Oceń przepis:
Przygotował:
Anjum Anand
- Seria kulinarna:
- Łatwa kuchnia indyjska (odc.1)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sałatki, sałaty i surówki
- Kuchnia świata:
- Kuchnia indyjska
- Ilość osób:
- 2
Przygotowanie:
Sałatka
1 pomidor, drobno pokrojony
4 łyżki drobno pokrojonego ogórka
1 zielona papryczka chilli, drobno posiekana
2 łyżki drobno posiekanej cebuli
garść posiekanej świeżej kolendry
2 łyżki solonych orzeszków ziemnych, grubo posiekane
1 czubata łyżka suszonego miąższu kokosa
¼ łyżeczki startego imbiru
sól do smaku
Przyprawy
1 łyżeczka oleju roślinnego
¼ łyżeczki nasion gorczycy
kilka liści curry
1 łyżka soku z cytryny
Przygotowanie
Wymieszać składniki sałatki w misce. Na patelni rozgrzać olej i dodać gorczycę. Kiedy zacznie strzelać, dodać liście curry i zdjąć z ognia. Wlać sok z cytryny i zamieszać. Polać sałatkę olejem z przyprawami, zamieszać i doprawić do smaku solą.
Opracowano na podstawie programu „Łatwa kuchnia indyjska”.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W