Chrupiąca okra
Oceń przepis:
Przygotował:
Anjum Anand
- Seria kulinarna:
- Łatwa kuchnia indyjska (odc.3)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski
- Kuchnia świata:
- Kuchnia indyjska
Składniki:
- 60 g mąki z ciecierzycy
- 400 g okry
- wytartej mokrym papierowym ręcznikiem i z obciętymi końcami
- olej roślinny do smażenia
- 1 łyżeczka mieszanki przypraw chat masala
- ¼ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki sproszkowanego chilli
- ¼ łyżeczki amchoor (sproszkowane suszone mango)
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Wsypać mąkę do miski. Okrę pokroić wzdłuż na ćwiartki i obtoczyć w mące. Wlać do rondla 2,5 cm oleju, rozgrzać go, dodać okrę i smażyć, od czasu do czasu mieszając, aż będzie chrupka i rumiana.
Wyjąć okrę łyżką cedzakową i osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Przełożyć do miski, posypać przyprawami, dokładnie wymieszać i natychmiast podawać.
Wyjąć okrę łyżką cedzakową i osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Przełożyć do miski, posypać przyprawami, dokładnie wymieszać i natychmiast podawać.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Przekąski
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W