Chowder z owocami morza

Chowder z owocami morza
Oceń przepis:
30 ocen Średnia ocena: 3.80

Przygotował:

Ricardo Larrivee

Seria kulinarna:
Ricardo i przyjaciele (odc. 16)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Zupy
Kuchnia świata:
Kuchnia Ameryki Północnej
Ilość osób:
4

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Odcedź małże i zachowaj płyn. Odstaw. W garnku do zupy zrumień boczek. Dodaj cebulę i seler. Smaż kilka minut, aż warzywa zmiękną. Dopraw solą i pieprzem. Dodaj ziemniaki, kukurydzę, bulion, płyn z małży i tymianek. Doprowadź do wrzenia i gotuj na wolnym ogniu, aż ziemniaki zmiękną, czyli około 20 minut. Usuń tymianek. Jedna trzecią objętości zupy zmiksuj w blenderze na krem. Wlej z powrotem do garnka. Dodaj rybę, małże i śmietanę. Doprowadź do wrzenia i gotuj na wolnym ogniu około 10 minut, aż ryba się ugotuje. Dopraw. Udekoruj szczypiorkiem i podaj.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA