Chińskie pierożki z kurczakiem
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Domowy kucharz (odc.39)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Pierogi i pierożki
- Kuchnia świata:
- Kuchnia chińska
Składniki:
- 1 filet z kurzej piersi bez kości i skóry
- 3 dymki
- posiekane
- 3 cm świeżego kłącza imbiru
- startego
- 1 łyżka skrobi kukurydzianej
- 1 łyżka sosu ostrygowego
- 12 kawałków gotowego ciasta na pierożki won ton
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Włóż mięso do naczynia malaksera. Dodaj dymkę, imbir, skrobię kukurydzianą oraz sos ostrygowy i zmiel na gładką masę. Ułóż na blacie kawałki ciasta na pierożki. Na każdy nałóż łyżeczkę nadzienia z kurczaka. Smaruj krawędzie ciasta odrobiną wody i sklejaj trójkątne pierożki po przekątnej, dociskając krawędzie. Połącz dwa wierzchołki leżące na najdłuższym boku trójkąta i sklej, używając wody. Zagotuj wodę w naczyniu do gotowania na parze. Gotuj pierożki na parze przez 5 min, aż ciasto zrobi się lekko przezroczyste, a nadzienie się ugotuje. Podawaj natychmiast z sosem sojowym albo bulionem drobiowym.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia chińska
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W