Ceviche z przegrzebków
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Meksykańska fiesta z Peterem Kuruvitą (odc. 2)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Owoce morza
- Kuchnia świata:
- Kuchnia meksykańska
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 12 świeżych przegrzebków, pokrojonych w 1 cm kostkę
- sok z 2 limonek
- 2 łyżki drobno posiekanej czerwonej cebuli
- 4 łyżki drobno posiekanego pomidora, bez pestek
- 1 łyżka drobno posiekanego chili jalapeño, bez pestek
- 1 łyżka białego octu winnego
- sól
- 1 łyżka drobno posiekanej kolendry
- 1 awokado, obrane i pokrojone w 1 cm kostkę
- 4 gałązki kolendry
- 1 opakowanie pełnoziarnistych tostadas, do podania
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Wymieszaj przegrzebki z sokiem z limonki. Odstaw na 5 minut, do krótkiego zamarynowania.
Dodaj pozostałe składniki oprócz kolendry i awokado. Dopraw solą. Dokładnie wymieszaj. Dołóż posiekaną kolendrę i awokado. Ostrożnie połącz. Jeśli awokado jest miękkie, dołóż je tuż przed podaniem, aby nie zmieniło koloru całego dania.
Nakładaj łyżką do małych szklanych naczyń. Przybierz gałązką kolendry. Podawaj natychmiast z tostadas.
Dodaj pozostałe składniki oprócz kolendry i awokado. Dopraw solą. Dokładnie wymieszaj. Dołóż posiekaną kolendrę i awokado. Ostrożnie połącz. Jeśli awokado jest miękkie, dołóż je tuż przed podaniem, aby nie zmieniło koloru całego dania.
Nakładaj łyżką do małych szklanych naczyń. Przybierz gałązką kolendry. Podawaj natychmiast z tostadas.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia meksykańska
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W