Ceviche z przegrzebków

Ceviche z przegrzebków
Oceń przepis:
23 ocen Średnia ocena: 4.00
Seria kulinarna:
Meksykańska fiesta z Peterem Kuruvitą (odc. 2)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Owoce morza
Kuchnia świata:
Kuchnia meksykańska
Ilość osób:
4

Składniki:

  • 12 świeżych przegrzebków, pokrojonych w 1 cm kostkę
  • sok z 2 limonek
  • 2 łyżki drobno posiekanej czerwonej cebuli
  • 4 łyżki drobno posiekanego pomidora, bez pestek
  • 1 łyżka drobno posiekanego chili jalapeño, bez pestek
  • 1 łyżka białego octu winnego
  • sól
  • 1 łyżka drobno posiekanej kolendry
  • 1 awokado, obrane i pokrojone w 1 cm kostkę
  • 4 gałązki kolendry
  • 1 opakowanie pełnoziarnistych tostadas, do podania

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Wymieszaj przegrzebki z sokiem z limonki. Odstaw na 5 minut, do krótkiego zamarynowania.

Dodaj pozostałe składniki oprócz kolendry i awokado. Dopraw solą. Dokładnie wymieszaj. Dołóż posiekaną kolendrę i awokado. Ostrożnie połącz. Jeśli awokado jest miękkie, dołóż je tuż przed podaniem, aby nie zmieniło koloru całego dania.

Nakładaj łyżką do małych szklanych naczyń. Przybierz gałązką kolendry. Podawaj natychmiast z tostadas.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA