Burrito z fasolą
Oceń przepis:
Przygotował:
Janella Purcell
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? 2 (odc. 29)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski
- Kuchnia świata:
- Kuchnia meksykańska
Składniki:
- 1 cebula
- łyżka oliwy
- po łyżce mielonej papryki
- chili
- garam masala
- kminu i kurkumy
- po filiżance zwykłej fasoli i fasoli borlotti
- ½ filiżanki posiekanych łodyg kolendry
- puszka pomidorów
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- kombu
- litr wody
- łyżka soli morskiej
- paczka chleba górskiego
- ½ filiżanki czerwonej komosy ryżowej
- 2 filiżanki natki kolendry
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Fasolę przesiać, żeby usunąć zanieczyszczenia. Namoczyć przez noc w dużej ilości wody. Cebulę podsmażyć na oliwie. Dodać przyprawy. Wymieszać. Kiedy przyprawy zaczną przywierać, dolać łyżkę wody. Dodać fasolę, łodygi kolendry, pomidory, koncentrat i kombu. Dolać wodę. Gotować na wolnym ogniu przez godzinę, aż fasola zmięknie. Jeśli trzeba, uzupełnić wodę. Przyprawić.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia meksykańska
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W