Burrito z fasolą

Burrito z fasolą
Oceń przepis:
19 ocen Średnia ocena: 3.50

Przygotował:

Janella Purcell

Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 2 (odc. 29)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski
Kuchnia świata:
Kuchnia meksykańska

Składniki:

  • 1 cebula
  • łyżka oliwy
  • po łyżce mielonej papryki
  • chili
  • garam masala
  • kminu i kurkumy
  • po filiżance zwykłej fasoli i fasoli borlotti
  • ½ filiżanki posiekanych łodyg kolendry
  • puszka pomidorów
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • kombu
  • litr wody
  • łyżka soli morskiej
  • paczka chleba górskiego
  • ½ filiżanki czerwonej komosy ryżowej
  • 2 filiżanki natki kolendry

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Fasolę przesiać, żeby usunąć zanieczyszczenia. Namoczyć przez noc w dużej ilości wody. Cebulę podsmażyć na oliwie. Dodać przyprawy. Wymieszać. Kiedy przyprawy zaczną przywierać, dolać łyżkę wody. Dodać fasolę, łodygi kolendry, pomidory, koncentrat i kombu. Dolać wodę. Gotować na wolnym ogniu przez godzinę, aż fasola zmięknie. Jeśli trzeba, uzupełnić wodę. Przyprawić.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA