Bulion z kurczaka
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Włoskie przepisy z River Cafe (odc.5)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Zupy
- Kuchnia świata:
- Kuchnia włoska
Składniki:
- kura o wadze 3,5 kg
- sól
- świeżo mielony czarny pieprz
- pęczek natki pietruszki o płaskich liściach
- świeża szałwia
- świeży tymianek
- 2-3 łodygi selera naciowego
- 2 marchewki
- obrane i przekrojone wzdłuż na połowy
- 2 czerwone cebule
- garść ziaren pieprzu
- liść laurowy
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Włożyć wszystkie składniki do 5-litrowego garnka i zalać zimną wodą. Doprowadzić do wrzenia, zdjąć szumowiny i gotować 2 godziny. Na bazie bulionu można przygotować szybką zupę ze szparagami, crostini i parmezanem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W