Bruschetta z pomidorami
Oceń przepis:
Przygotował:
Lucinda Scala Quinn
- Seria kulinarna:
- Łatwe przepisy na wielki apetyt (odc. 19)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski
- Kuchnia świata:
- Kuchnia włoska
Składniki:
- 1 długa bułka pokrojona na kromki
- a każda kromka na pół (tak by powstało 20 kawałków)
- 2 łyżki oliwy z pierwszego tłoczenia
- 4-6 pomidorów pokrojonych na kawałki (ok 3 szklanek)
- 1/3 szklanki listów bazylii
- umytych i pokrojonych w wąziutkie paseczki
- 6 ząbków czosnku: 3 zmiażdżone i 3 przekrojone wzdłuż
- 2 łyżeczki soli
- świeżo zmielony pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Rozgrzać piekarnik do temperatury 230 stopni C. Ruszt umieścić w górnej części piekarnika. Ułożyć kromki na blaszce. Piec ok. 10 minut na złoty kolor. Obrócić, piec dodatkowe 5 minut.
Jednocześnie wymieszać w misce oliwę, pomidory, bazylię, 3 zmiażdżone ząbki czosnku, posypać solą i pieprzem. Natrzeć czosnkiem każdą grzankę. Położyć na grzance łyżkę przyprawionych pomidorów. Podawać natychmiast.
Jednocześnie wymieszać w misce oliwę, pomidory, bazylię, 3 zmiażdżone ząbki czosnku, posypać solą i pieprzem. Natrzeć czosnkiem każdą grzankę. Położyć na grzance łyżkę przyprawionych pomidorów. Podawać natychmiast.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Przekąski
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W